Whatsapp Whatsapp
Telefon اتصل الان

Op. Dr. Hüseyin Kandulu Kanaltürk TV Derya’nın Dünyası Programı

 

-Derya Baykal: Efendim şimdi sizinle Ultrasonic Liposuction(Vaser) ile Vücut şekillendirme hakkında konuşacağız.

-Derya Baykal: Bu yeni bir şey mi?

-Hüseyin Kandulu: Evet bu aslında son dönemde teknolojinin Liposuction’a getirdiği bir yenilik. Ancak Ultrasonic Liposuction (Vaser)kendisini sürekli yeniliyor. Cihazlar teknolojinin ilerlemesi ile çok daha ileri seviyeye ulaşıyor. Ve biz bu yöntemle vücudu klasik liposuction’dan çok daha öteye, vücut hatlarını çok daha net tanımlayabildiğimiz operasyonları gerçekleştirebileceğimiz düzeye taşıdık.

-Derya Baykal: Bu operasyon hangi bölgelere uygulanıyor?

-Hüseyin Kandulu: Bu operasyon yüzden ayak bileğine kadar her bölgeye uygulanabiliyor. Çünkü cihazın her bölge için tasarlanmış propları mevcut. İstediğimiz bir bölgeden girerek bölgede ki yağı homojen bir şekilde selektif olarak parçalayıp şekil verebiliyorsunuz. Erkeklerde six pack denen karın kaslarını ortaya çıkarabiliyorsunuz. Bayanlarda ise ince bir bel, dolgun bir kalça veya bacaklarda bir düzeltme isteniyorsa hepsini yapabiliyoruz.

-Derya Baykal: Ultrasonic Liposuction(Vaser) diğer şekillendirme operasyonlarına kıyasla daha mı iyi, farkı nedir?

-Hüseyin Kandulu: Tabiki klasik yöntemde iyileşme süreci ve sonucun ortaya çıkması daha uzun sürüyordu. Bu işlemde mukayese ettiğiniz zaman istenmeyen sonuçlar daha minimalize. Bizler en doğru bilgiyi vermek zorundayız. Bir operasyonda her şey olabilir. En iyi sonuç istenir. Biz istenmeyen sonuçları minimalize etmeyi amaçlıyoruz. Ultrasonic Liposuction(Vaser) operasyonu ağrı, vücutta istenmeyen girinti ve çıkıntılar, derinin sıkılaşamaması, uzun dönem korse giyimi gibi porblemleri minimalize ediyor. Sistem sadece yağa selektif. Dolayısı ile derinin altında yağı daha homojen olarak eritebiliyorsunuz. Bunu aspire ettiğiniz zaman deri bir bütün olarak sıkılaşıp, istenilen sonucu daha iyi alabiliyorsunuz.

-Derya Baykal: Bu operasyondan sonra gündelik hayata hemen dönülür mü? Hüseyin Kandulu:Hastalarımız gündelik hayata dönebiliyor. Tabi bunu hastaya göre değerlendirmek ve istirahat önermek gerekebiliyor. Çünkü bu operasyonu sadece bir bölgeye de uygulayabiliyorsunuz veya tüm vücuda da uygulayabiliyorsunuz. Bu noktada 1 ile 3 gün istirahat gerekebiliyor.

-Derya Baykal: Bu operasyonla birlikte hangi estetik operasyonlar kombine olarak uygulanabilir?

-Hüseyin Kandulu: Operasyonları kombine etmek mümkün. Bayanlar için kalça ve göğüs estetiğini kombine edebiliyoruz. Yöntemin sağladığı bir diğer avantaj alınan yağların tekrar kullanılabilir olması. Dolayısı ile aldığımız yağları kalça şekillendirmek, göğüs büyütme ve dikleştirilmesinde kullanabiliyoruz. Karın ameliyatı ilede kombine edebiliyorsunuz. Beli inceltip mini bir karın germe de yapabiliyorsunuz.

-Derya Baykal: İnsandan alınan yağın kullanılması daha mı iyi?

-Hüseyin Kandulu: Kesinlikle bir insanın kendi dokusu ile onu iyileştirmek daha doğru. Diğer dolgu maddelerine göre bence ilk tercih olmalı. Ancak hep hastaya göre hareket ediyoruz. Çok küçük bir operasyon içinde hastadan yağ almak mantıklı değil. İşte dudak operasyonlarında kullanılan dolgu maddeleri gibi çok kaliteli maddelerde var.

اتصل بنا