Whatsapp Whatsapp
Telefon اتصل الان

Maksimum Sağlık – Op. Dr. Hüseyin Kandulu

 

Nasibe Erdoğmuş: Bugün sizlerle karın kasları nasıl olurda spor yapmadan mümkün olur onu konuşuyor olacağız.
Hüseyin Kandulu: Şuan gündemde olan bir konuyu anlatacağız. Bu konu aynı zamanda çok ilgi çekici bir konu. İsterseniz ben size ilk olarak Ultrasonıc Liposuction ( Vaser) nedir ve bize kazandırdıkları nelerdir onlardan bahsedeyim. Ardından bunun vücutta sanatsal bir şekil verme seviyelerine nasıl geldiğini seyircilere anlatalım. Şimdi Ultrasonic Liposuction (Vaser) vücut içerisine küçük deliklerden girilen ve ultrason ısınları ile birlikte yağları parçaladığı, vücut içerisinde kesinlikle kaslara, bağlara ve dokulara zararın gelmediği sadece yağa spesifik cerrahi bir işlem. Cerrahi işlem diyoruz çünkü bu işlem mutlaka ameliyathane ortamında gerçekleştirilmek zorunda. Hastada yapılacak olan işlemin büyüklüğüne göre genel ve lokal anestezi ile yapılabiliyor. Buradaki amaç klasik liposuctiondaki gibi hastayı fazlalıklarından kurtarmak, hastayı kısa zamandan sosyal yaşantısına geri döndürmek ve bunu deride gevşeklik oluşmadan yapmak. Ultrasonic Liposuction ( Vaser) bu anlamda yağların ortadan kaldırılması işlemlerinde hatrı sayılır bir işlem.
Nasibe Erdoğmuş: Bu operasyon benimde yaptırmış olduğum bir yöntem. Gerçekten iki gün sonra sosyal hayata dönebiliyorsunuz. Ben bacak bölgemde yaptırdım. Peki başka hangi bölgelerde yapılabiliyor?
Hüseyin Kandulu: Ultrasonic Liposuciton’da (Vaser) ayak bileğinden basen bölgelerine, basen içleri, bacak içleri, karın, bel, sırt, meme, meme kenarlarındaki fazlalıklar, kol, sıklıkla yaptığımız gıdı, kısacası tepeden tırnağa her bölgede çalışma imkanı sağlıyor. Eğer bu işlemi parça parça yapıyorsanız bu işlem çok kolay. Fakat hepsini birden yapıyorsanız bir ……. dönemi gerekebilir. Burada kişiyi iyi analiz etmek gerekiyor. Bayanlara burda çok önemli bir bilgi vermek isterim. Bu yöntem Liposuction’ın çok daha konforlu yapıldığı ve sonuçlarının daha hızlı ortaya çıktığı bir yöntem. Ancak vücut değerlendirmesinde çok önemli bir kaç nokta var. Hep karşılaştığımız sorular var. Tekrar yağlanır mıyım? Başka bölgelerimde yağlanma olur mu? Vücudumda şekilsizlik olur mu? Vücudumdan şekil bozukluğu olur mu?
Benim bu konuya yaklaşımım hep bir bütünlük arz etmesi yönünde. Bu işlemi diğer operasyonlarla da kombine edebiliyorsunuz. Ancak bir bayanda çok önemli 6 bölge var. Aşağıdan yukarıya doğru gidecek olursak; diz içleri, basenler, bacak içleri, bel, sırt ve karın bölgesi. Şimdi hasta geldiği zaman; ‘’doktor bey. Ben belimdeki fazlalıktan şikayetçiyim. Böyle bir durumda siz sadece bel bölgesine müdahale ederseniz ve diğer bölgelere müdehale yapmazsanız, hastanın herhangi bir kilo alımında diğer bölgelerde kilo alımı daha fazla olur. Bunun sonucu olarakta şekil bozuklukları ortaya çıkacaktır. Böyle bir operasyonda hastanın tüm vücudu değerlendirilir. Gerekirse tüm bölgelerden küçük küçük yağ hücreleri uzaklaştırılır. Vücuttaki yağ hücrelerinin sayısı sabit olduğundan biz bunu heryerden alırsak hastanın olası bir kilo alımında bu %50 oranında daha az olacaktır. Ve bütünlükte korunmuş olur.
Nasibe Erdoğmuş: Mesela biz spor yaptığımızda bu hücreleri dışarı çıkartabilir miyiz?
Hüseyin Kandulu: Hayır. Biz sadece yağ hücrelerini küçültürüz. Kilo almak yağ hücrelerinin büyümesi ile alakalıdır. Bu dengesiz beslenme ile veya bazı rahatsızlıklarla olur. Büyüdükleri içinde bu dışarıya kilo olarak yansır. Sporla siz yağ hücresini küçültürsünüz. Ancak biz bu yöntem ile yağ hücrelerini uzaklaştırıyoruz. Bu sayede kilo almanız daha zor. Dolayısı ile vücutta daha düzenli çalışmanız gerekiyor. Hastalarımız ile görüşmelerimizde onları doğru bilgilendirmeye ve yönlendirmeye çalışıyoruz.
Nasibe Erdoğmuş: Aynı seansta kaç bölge yapabilirsiniz?
Hüseyin Kandulu: Ben hasta sağlıklı ise tüm vücutta şekillendirme yapıyorum. Asla hastayı riske etmem. Benim için genel sağlık çizelgesi çok önemli. Ultrasonic Liposuction’un bize sağladığı çok ciddi yararlar var. Komplikasyon olasılıkları çok düşük seviyede. Yaş belli bir seviyeyi geçtikten sonra toparlama operasyonlarına geçiyoruz. Karın germe gibi, meme toparlama gibi, meme dikleştirme gibi. Bunlar deformasyonlarla alakalı.
Nesibe Erdoğmuş: Meme büyütme yapabilir misiniz bu operasyonda?
Hüseyin Kandulu: Aslında Ultrasonic Lposuction’ı anlatırken asıl konumuzdan uzaklaştık. Erkeklerde en çok Sixpack denilen kaslar en önem verilen şeylerdir. Kasların belli olduğu ve belde yağların olmadığı bir vücut. Şimdi bunu Ultrasonic Liposuctionda ( Vaser) yaptığınız zaman cilde yakın bölgelerde çalıştığınız için bunu yapmanız mümkün. Ancak ideal ve doğru hastada.

Bunu yaparken aynı oranda erkeklerde göğüslerinde kaslı gözükmesi gerekmekte. Buradan aldığımız yağları özel bir işlemden geçirerek. göğüslerdeki kaslara yerleştiriyoruz. Bayanlarda Ultrasonic Liposuction’dan elde ettiğimiz yağlarla yüz gençleştirme yapabiliyoruz. Göğüs büyütmede kullanabiliyoruz. Yüzde dudaklara, burun kenarındaki kırışıklıklara, kaz ayaklarına bu alınan yağı kullanabiliyoruz.
Nesibe Erdoğmuş: Bu ameliyatları herkes yapabilir mi?
Hüseyin Kandulu: Ultrasonic Liposuction’ı plastik cerrahlardan kurs alanlar uygulayabilir. Ancak high definition operasyonu için dünya otoritelerinden eğitim almakta fayda var. Çünkü ayrı bir işlem. Bende özel eğitim alarak kendimi geliştirdim ve bu şekilde yapıyorum.
Nesibe Erdoğmuş: Peki bu operasyon kadınlarda mı yoksa erkeklerde mi daha başarılı?
Hüseyin Kandulu: Her ikisinde de çok başarılı. Eğer sportif bir alt yapı varsa ve amaç yağları yok etmekse, vücudu şekillendirmek amaç ise bunlarda tüm hastalarda çok başarılı sonuçlar alıyoruz.
Ultrasonic Liposuction ve High definition birbirinden farklı operasyonlardır. Birisi vücudu şekillendirme operasyonudur, diğeri ise hatları daha belirgin bir hale getirme operasyonudur. Her ikisinde de başarı yüz güldürücü.
Nesibe Erdoğmuş: Benim pilates hocam aradı ve dizinin içerisinde yağ var. Bunun durumu nedir?
Hüseyin Kandulu: Sıkıntılı bir bölge var. Ve ne yaparsanız yapın o bölge gitmiyor. Ufak bir delikten girip oradaki yağları yok ediyoruz. Ve sonuç gayet iyi oluyor.
Nesibe Erdoğmuş: Bu operasyonları isteyenler için son olarak neler söylersiniz?
Hüseyin Kandulu: Doğru değerlendirmeden geçmeleri gerekiyor. Endişe duymasınlar. Gayet iyi sonuçlar elde ediyoruz. Sosyal yaşantıdan uzak kalmıyorlar. İşlerine kısa sürede dönüyorlar.

اتصل بنا