Whatsapp Whatsapp
Telefon اتصل الان

Op. Dr. Hüseyin Kandulu – Fox TV Murat Güloğlu

 

Op. Dr. Hüseyin Kandulu – Fox TV Murat Güloğlu – Yaza girerken nasıl atletik vücutlara kavuşuruz?

Murat Güloğlu: Yaza girerken hanımlar nasıl bakım yapmalılar?

Hüseyin Kandulu: Şu dönemde hanımlar cildin daha ışıltılı, daha parlak ve lekesiz olduğu bir arayış içindeler. Bizde güneşin kendisini hissettirmeye başladığı şu dönemde bu tarz tedavileri hızlandırmış bulunmaktayız. Gerek özel cilt bakımları gerek Somon DNA gerekse de mezoterapi ile hanımları yaza hazırlıyoruz. Bunlar ofis ortamında rahatlıkla yapılan, cildin durumuna göre kür kür yapılan tedaviler. Sürekli yeni ürünlerin yelpaze içerisine girmesi ile de çok zararsız bir hale geliyor.

Murat Güloğlu: Bize Ultrasonıc Liposuction ( Vaser) anlatır mısın?

Hüseyin Kandulu: Bu operasyon vücudun şekillendirilmesi, hatların ortaya çıkarılmasında kullanılmakta. Bayanlarda belli hatların, S şeklindeki hatların, yuvarlak kalçaların, daha formda göğüslerin ortaya çıkarılabilmesi için sadece bir kaç küçük delikten içeriye girilerek yağlar eritiliyor ve daha sonra bunlar vücuttan uzaklaştırılıp istenilen şekil verilebiliyor. Teknik klasik operasyondan çok farklı ve ileri. Erkeklerde baklava kaslarını ortaya çıkartabiliyoruz. Göğüs kasları ve kolu şekillendirebiliyoruz. Bu operasyonda kullanılan teknikle yağları eriterek mevcutta olan kasları ortaya çıkartıyoruz. Erkeklerde göğüsleri doldurarak daha adeleli bir yapı, bayanlarda ise bel bölgesini incelterek daha belirgin hatlar ortaya çıkartıyoruz. Ultrasonic Liposuction ( Vaser ) bir zayıflatma yöntemi değil, vücudu daha şekilli bir hale getirerek atletik bir yapıya kavuşmasını sağlamak amaçlıdır. Elbette vücut küçültmek içinde kullanılabilir fakat ana amaç vücudu şekillendirmek. Biz sürekli kendimizi geliştirmek zorudayız. Bu yüzden yurtdışı ile sürekli bir bağlantı içerisindeyiz.

Murat Güloğlu: Bu operasyon Türkiye’de çok yapılıyor mu?

Hüseyin Kandulu: Evet talep çok fazla. Bu yöntem hem dünyada hem de Türkiye’de şuan çok popüler. Hepimiz daha atletik bir vücut istiyoruz. Bu yüzden talep çok fazla. Bu operasyonla tüm vücutta çalışma imkanı var. Ameliyathane ortamında yapılıyor. Bölgesel bir şekilde de çalışabiliyorsunuz. Bel, basen, kol bölgesi. Bölgesel çalıştığınızda hasta eve gidebiliyor. Fakat tüm vücutta çalışıldığı zaman hastahane de 1-2 gece misafir edebiliyoruz. Hastalarda herhangi bir cerrahi kesi yok. Küçük deliklerden giriyorsunuz. Bu yüzden de iyileşme süreci daha hızlı. Çok sayıda sporcu hastamız da var. Operasyonun süratli bir iyileşme süreci var. Aylarca süren ödem dönemi yok. Ameliyattan sonra korseler daha kısa süreli kullanılıyor. Örneğin bir bayan şimdi bu operasyonu olsa 3-4 hafta korse kullanarak bu süreyi atlatıyor. Tarihte bakıldığı zaman erkeklerde hep kaslı bir görüntü önde iken, bayanlarda bazı dönem daha tombul bazı dönem daha zayıf görüntü popüler. Ancak şimdi ise bayanlarda daha atletik bir görüntü ön planda. Ameliyat öncesi uzun süren bir çizim işlemi mevcut. Çünkü tüm kasları belirlemeniz gerekli. Nereden yağ alıyorsunuz ve bu yağları nerede kullanıyorsunuz. Çünkü bayanlarda daha dolgun göğüsler ve daha yuvarlak bir kalça için kullanabilirsiniz.

Murat Güloğlu: Bu operasyonlarda bayan vücudu nasıl olmalı?

Hüseyin Kandulu: Vücut kitle indeksi 20-26 arasında olan hastalar ideal hastalar olarak değerlendirilir. Eğer atletik bir vücuda kavuşmak istiyorlarsa derinin durumu çok önemli. Eğer bu indeks 26’nın üzerindeyse bir takım prosedürler ile hastayı ideal kiloya getirip daha sonra operasyona aldığımız oluyor. Hastalara söyleyeceğim son cümleler; bu alınan yağların geri dönmesi çok olası değil. Yani eğer hasta kendine dikkat eder 15-20 kilo gibi fazla kilo almaz ise, spor yapmaya özen gösterirse bu yağlar geri dönmez. Ayrıca tekrar belirtmeliyim ki tehlikesi olmayan bir operasyon.

اتصل بنا